Simfonic: Festival Concerts Simultanis. 7 juny a les 18,00 h.

 

Simfonia:  concordança entres sons simultanis.

 

SIMFONIC: Festival de 130 concerts simultanis.

Dia: 7 de Juny 2014

Diada de 130 concerts simultanis i gratuïts realitzats per 7.000 estudiants d’ escoles de música a 130 racons emblemàtics de Catalunya i Balears.

En la seva 4ª edició el Festival segueix creixent:
Per una banda es sumen noves ciutats simfòniques com REUS ( amb 10 concerts simultanis ), TERRASSA ( amb 7 concerts simultanis ) així com 11 poblacions de les provincies de Barcelona i Girona.
Per altra banda, i suimultàniament amb CATALUNYA, el Festival SIMFONIC arriba a les ILLES BALEARS amb més de 20 concerts a MALLOCA, MENORCA i EIVISSA.

A les 19 hores els 7.000 músics interpretaran a la vegada la cançó MY BABY JUST CARES FOR ME que va popularitzar Nina Simone i que versionen habitualment els padrins de l’esdeveniment d’aquesta 4ª edició: ANDREA MOTIS & JOAN CHAMORRO.

Les actuacions tenen lloc a espais tant singulars com el Zoo de Barcelona, els Banys Àrabs de Girona, el Pati de l’IEI de Lleida, la Plaça Gala-Salvador Dalí de Figueres, La Casa Rull de Reus, l’ Esglèsia de Santa Maria a Terrassa o Es Baluard a Palma de Mallorca.

Són ciutats simfòniques a Catalunya: Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Reus, Terrassa, Alguaire, Almacelles, Argentona, Cardedeu, El Papiol, Guissona, La Bisbal d’Empordà, Matadepera, Palafrugell, Pont de Suert, Sant Guim de Freixenet, Tremp, Vallirana, Vall de Bohí, Vidreres, Vilanova del Vallès i Vilassar de Mar.

Són ciutats simfòniques a Balears: Palma de Mallorca, Binissalem, Ciutadella, Deià, Eivissa, Felanitx, Ferreries, Maó, Sóller, Sant Antoni de Portmany, Sant Lluís i Valldemossa.

Tots els estils musicals hi són presents:  es pot escollir entre formacions de caire clàssic com orquestres simfòniques, música de cambra, recitals de piano, òpera i cant coral; qui vulgui pot optar per concerts de swing, grups de jazz i cors de gospel; els més marxosos gaudiran de pop-rock, funk, rap o hip hop. I pels més alternatius, sessions de DJ’s i música electrònica o fins i tot música tradicional i popular.

Trieu el vostre concert al web: http://www.simfonic.org

El Festival SIMFONIC us convida a gaudir d’una manera diferent dels espais singulars que amaguen les nostres ciutats amb tot tipus d’actuacions musicals. Només heu d’escollir a quin espai voleu anar i quin estil de música voleu escoltar. No us refieu del tipus d’espai a l’hora d’escollir el vostre concert; el maridatge que proposa el Festival entre la música i l’arquitectura és sorprenent.